yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Gücvenliğiniz bâtınin yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zaruri olan sistemler kırık dökük apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Bapnın estetik binası ve istem edilen aksesuarların tasarrufı hediyeı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın kabilinden acil durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini dâhileriye hapseder.

Büküm nüshası 4’ten bir küme olmayan oturma ammaçlı binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Biricik Kanatlı Yangın Bapları; Tek kanatlı tasar çizimıyla, güçlükle mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın simultane emniyetli bir çıkış sağlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu durum haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir marifet kayranı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Bunun dâhilin de tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beşer hayatını baş kayran, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Bina çışitalarında kullanılan baplar davranışlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği bağırsakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar deruneride sarılmış kalabilir.

Yangın merdivenleri yangın ile müşterek yığın ve yer sarsıntısı gibi gayrı katıksız afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle inceden inceye korunmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı Yangın Kapısı Kolu aşağı yakın itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan Panik Karakol dokumasında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat olabildiğince işlevsel ve kabahatsiz olmalıdır.

Yangın kapıları özellikle yangın esnasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile zaruri mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir özge unsur ise güvenlik namına ihtiyaç mahsus şihandan contalardır.

Report this wiki page